Een deur schilderen met roller kan een lastig klusje zijn waar je wellicht van te voren wat tegenop ziet. De deuren schilderen kan namelijk best een lastig karwei zijn. Er zijn nogal wat mensen die voor het schilderen van de deuren een kwast gebruiken. In de meeste gevallen komen ze er dan al snel achter dat dit niet het gewenste resultaat geeft. Er kunnen op deze manier namelijk gemakkelijk lopers ontstaan. Wat ook veel voorkomt en bijna net zo erg is zijn de haren van je kwast die uitvallen en in de net aangebrachte verflaag blijven zitten.

Deur schilderen met roller

Hoe kun je dit klusje dan wel het beste aanpakken? Dat is eigenlijk heel simpel. Gebruik in plaats van een kwast een goede roller. De deur schilderen met een roller geeft minder stress en gaat een stuk gemakkelijker. Voor dat je de deuren gaat schilderen moet je deze eerst even schuren en de ondergrond goed vet en stofvrij maken. Daarna kun je aan de slag met de verf en een roller. Doe niet teveel verf op de roller en probeer zoveel mogelijk in vloeiende rechte banen te schilderen. Dit geeft het mooiste eindresultaat. Je kunt beter nog een keer een extra verflaagje aan moeten brengen met de roller als in een keer een dikke laag er op aanbrengen. Door gebruik van roller heb je minder last van druipende verf en lopers. Dat zorgt voor een mooi strak en glad eindresultaat.

Kies een goede roller uit voor het schilderen van je deuren

Een deur schilderen met een roller gaat ook een stuk sneller. Het werkt gewoon een stuk fijner. Misschien dat de aanschaf van een roller voor dit schilder project nog wat problemen op kan leveren. Er is namelijk heel veel keuze en hoe weet je nu precies welke roller het meest geschikt is? Kijk eerst naar de soort verf die je gaat gebruiken. Ook de ondergrond is belangrijk in dit geval zijn dat deuren. Het is ook niet geheel onbelangrijk om naar het materiaal en het formaat van de verschillende rollers te kijken. Ook het lezen van de instructie op de verpakking kan je verder helpen bij het schilderen van je deuren met een roller. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen. Dan kun je altijd nog een vak schilder inschakelen die je graag wil helpen maar je ook een goed en vakkundig advies kan geven.